מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובפייסבוק.
מסעדת קוואטרו, החדשה של אנשי מסעדת מסה, בניצוחו של השף אביב משה נפתחה לא מזמן ברח' הארבעה, היכן ששוכנת מסעדת מסה, בקומה מעל.
קוואטרו היא המסעדה "הנגישה" יותר מבין השתיים, עם מחירים מתונים, המגישה מטבח איטלקי.
כמו במסה, אי אפשר שלא להתפעל כשנכנסים למקום וניכר שהשקיעו המון בעיצוב מהפרטים הגדולים ועד הקטנים כדוג' שרשראות החרוזים שמשתלשלות מעל הבר.
![]() |
ניכר שהשקיעו בפרטים הקטנים |
לצערי, בשירות כנראה שהשקיעו פחות. הזמנתי מקום לשעה 21:30 (ההזמנות מתאפשרות בשעות ספציפיות בלבד) והתקשרתי להודיע שאני מאחרת. אני וחברתי הגענו למסעדה בשעה 22:00, המארחות קיבלו את פנינו ואחת מהן הובילה אותנו אל הבר. אלא, שהמקום שלנו בבר "נתפס" על ידי אחד הבעלים, המארחת לא טרחה להסתיר את זה מאיתנו וליוותה אותנו חזרה לעמדת המארחות. כששאלתי אותה לפשר העניין וכיצד על אף שאיחרנו בחצי שעה המקום שלנו על הבר לא פנוי היא ענתה לי "זה הבעלים". אז כן, אני עדיין לא בעלים של שום מקום, אבל מהבנתי המועטה בשירות, לקוחות קודמים לבעלים והאינטרס של הבעלים הוא שאני אשב לפני שהוא יושב על מנת שאוכל להנות מה"חוויה". אז ככה נפתחה ה"חוויה" שלנו, ונאלצנו להמתין עוד כרבע שעה עד שהושיבו אותנו במקומנו.
בשעה טובה התיישבנו על הבר, ומיד קיבלנו תפריטים, אך עברו לא מעט דקות עד שלקחו מאיתנו הזמנה. מניסיון אישי, אני יודעת שזה לא קל לשרת לקוחות ותוך כדי להכין משקאות לכל המסעדה, זו עובדה ידועה, ועדיין, אולי באזור שבו צריכים להוציא הזמנות לא כדאי להושיב לקוחות שכן ניכר שיש חלוקה ברורה בין האזורים בבר מבחינת העבודה.
בחרנו קוקטייל מתפריט הקוקטיילים שהיה מעניין וניכר שהושקעה בו מחשבה, שגרם גם לי, שפחות חובבת קוקטיילים, להזמין אחד. לאור הלחץ הרב, הקוקטייל הוגש לנו רק לאחר שהוגשה המנה הראשונה ונדרשו מס' נדנודים מצידנו.
הברמן שלנו שהיה חביב להפליא ובקיא בתפריט הסכים איתנו לגבי המנות אותן בחרנו לקחת.
כמו שבטח כבר יכולתם להבין מהפוסטים הקודמים שלי, אני לגמרי בגישה של Sharing Is Caring, אז אני וחברתי חלקנו מנה אחת מהמנות הראשונות, מנה ממנות הביניים ומנה עיקרית אחת.
לשולחן הוגש לחם מצוין בליווי פנכה עם שמן זית, רסק עגבניות, קונפי שום ובלסמי מצומצם ופנכה עם זיתים.
קיבלנו את המנה הראשונה שלנו - "פיורי דה זוקה" (58 ש"ח) אשר כללה שני פרחי זוקיני ממולאים במוס כמהין שהוגשו על קרם סלק בליווי כדורי ארנצ'יני וסלט ירוק. אני מודה, אני חובבת כמהין, גם אם זה מגיע בצורת שמן כמהין או מחית כמהין. נכון, זה לא ממש אנין טעם מצידי וזה ממש לא כמו הדבר האמיתי, אבל לטעמי - זה טעים. מי שלא אוהב כמהין שלא יקח את המנה, הטעם מורגש בה היטב. הארנצ'יני היו טעימים אך לא הרגשתי את העגבניות שנזכרות בתפריט. קרם הסלק היה מצוין ולא הפסקנו לנגב אותו עם הלחם שהוגש בצד. פרחי הזוקיני גם הם היו מעולים, אבל הוגשו רק שניים מהם. לטעמי, במחיר של 60 ש"ח לראשונה היה מקום לעוד פרח שכזה.
![]() |
פרחי זוקיני ממולאים במוס כמהים |
כמנת ביניים לקחנו את מנת הניוקי תירס (52 ש"ח) שנשמעה מעניינת במיוחד. הניוקי הוגש על מצע של קרם ריחן, בזיליקום בשפת העם (למרות שיש מעט הבדלים בטעם), יחד עם אספרגוס, ארטישוק צלוי ועגבניות מיובשות. המנה הייתה טעימה מאוד אבל לא מרגשת ומסעירה כפי שציפיתי. הכמות של הניוקי והירקות הייתה נדיבה, לא מאמינה שהיא יכולה להשביע אדם רעב אך בהחלט מתאימה לחלוקה ויכולה להוות אופציה מעולה לרגישים/נמנעים מגלוטן.
![]() |
ניוקי תירס |
לאור העובדה שישבנו היכן שמוציאים את כל המשקאות יצא לנו לדבר עם אחד מהבעלים/מנהלים של המקום. סיפרתי לו על כך שאחד הבעלים קיבל עדיפות במקום שלי והוא הסכים איתי שזה לא לעניין אך לטענתו הם עדיין נמצאים בהרצה ולוקח זמן עד שהדברים מתקתקים כמו שצריך. לטעמי עבר די זמן מאז שהם פתחו וזה לא שקיבלנו איזושהי הנחה על התפריט כפי שנהוג בתקופת הרצה. מלבד זאת, לאור ה"שיוך המשפחתי" של המסעדה הייתי מצפה שגם בהרצה דברים יתנהלו אחרת. הוא הזמין לנו מנת ביניים נוספת, טורטליני כמהין (58). כמו שכבר אמרתי, אני חובבת כמהין על שלל צורותיו ולכן נהנתי ממנה.
![]() |
טורטליני כמהין |
מהמנות העיקריות לקחנו את הקנלוני גבינות (84 ש"ח), לטעמי המנה הטובה ביותר מבין כל הארוחה. שלושה צינורות פסטה ממולאים ב4 גבינות, ברוטב פטריות (בלסמי פטריות כדברי התפריט), עם פטריות, עגבניות וקצת עלים. הקנלוני היה מעולה, נימוח, עשיר ונהנתי מכל ביס. לגמרי ההיי-לייט של הארוחה.
![]() |
קנלוני ארבע גבינות |
לקינוח לקחנו את ה"גינה" (54 ש"ח) - קרם פיסטוק, מוס שוקולד, "סלעים" של קרמל, גלידת פיסטוק ומאפה קרם שקדים. ללא ספק אחד הקינוחים היפים שיצא לי לקבל, עשיר בצבעים וטקסטורות. לצערי הוא ממש לא היה לי טעים, מלבד הסיגר עם קרם השקדים והפטריות שעשויות משוקולד לבן שום דבר לא גרר התפלאות ואף להפך. גם אני וגם חברתי, חובבות קינוחים שאוכלות COOKEZ ב3 בבוקר, השארנו חצי מהקינוח בצלחת. כנראה שזה אומר הכל.
![]() |
גינה לי גינה לי גינה לי חביבה |
בקיצור, טעים בקוואטרו, אומנם אין אף מנה שנופלים מהרגליים ממנה כמו שציפיתי מהאחות הקטנה של מסה, אך המחירים סבירים וללא ספק האווירה והעיצוב עושים את העבודה ומעצימים את החוויה. יש לי הרגשה שבפעם הבאה שיתחשק לי איטלקי זו לא תהיה העדיפות הראשונה שלי אבל אם יש איזה אירוע מיוחד ובא לכם משהו יותר "פנסי" זה המקום.
לסיכום:
Must Have: קנלוני 4 גבינות.
שירות: דרוש שיפור.
טווח מחירים: ממוצע.
אווירה: יוקרתית ומעוצבת.
גלוטן Free: ניוקי תירס, מנות ראשונות ומנות בשר. הרוב פסטות.
גלוטן Free: ניוקי תירס, מנות ראשונות ומנות בשר. הרוב פסטות.
לשיפור: תעוזה במנות ומקצועיות השירות.
עד כאן להיום, בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה