מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובפייסבוק.
אז מה זה בעצם בורגון? כמובן שלי אין שמץ של מושג, אבל למזלי הצטיידתי במומחה מס' 1 ביין שהסביר שבורגון זה אזור בצפון צרפת בו מייצרים 2 סוגים של יין – לבן – שרדונה, ואדום – פינו נואר (היה עוד סוג של לבן אבל הוא פחות נפוץ). האזור נמצא על מדרון וככל שעולים בגובה כך היין נחשב יותר איכותי. יש 4 דרגות של בורגון, שנקבעו עוד לפני אלפי שנים ע"י נזירים, וככל שעולים בדרגות קיימות דרישות מחמירות בנוגע ליקב והכרם בו מיוצר היין. התרשמתי מהבקיאות שהאיש הפגין והפקדתי אותו על בחירת היין, הוא בחר בבורגון לבן, של 'הובר לאמי', שנת 2013, שמעבר לחפירה שלעיל אני יודעת רק לספר לכם שהיה פשוט מצוין ונהנתי מכל שלוק.
אבל עם כל הכבוד ליין, אנחנו פה בשביל האוכל, ולמזלי את זה יש בברוט בשפע. התחלנו עם סלט שכלל חסת אייסברג, אורגולה, שומר וכרובית כבושים שהוגש עם גבינת טולום מעל. למרות שאני ממש לא מחובבות השומר הטעם שלו היה עדין עד בלתי מורגש והסלט עצמו היה טעים. לא משהו מרגש, אבל היינו חייבים קצת איזון לפני כל השומנים שבהמשך.
המשכנו עם טיירין (סוג של ספגטי אבל דק יותר) שהיה עשוי מבצק עם 40 חלמונים וצופה בהמון חמאה ופרמז'ן – AKA דרוש צנתור. המנה הייתה טעימה, עשירה, מנחמת, שרק בא לך ממנה עוד. לדעתי עוד קצת פלפל שחור לא היה מזיק אבל אני מוכנה לאכול אותה שוב, ממש עכשיו, גם בלי עוד פלפל.
עוד לקחנו oeuf en meurette, ביצים ביין, או במקרה הזה חלמונים ביין (שומנים כבר אמרתי?), שהוגשו על תבשיל עשיר של פטריות ויין אדום לצד לחם לבן שספג את כל הטוב הזה - פשוט ללקק את האצבעות.
מהשנייה שהתיישבנו על הבר לטשתי עיניים לMac&Cheese שהונח כמעט על כל שולחן. כמובן שהערב לא היה יכול להיסגר בלי שאני אוכל את המנה הזו שבמקרה הוגשה לצד מינוט סטייק, ואם כבר מתעקשים לתת לי גם בשר, גם פחמימות, וגם שומנים ביחד – מי אני שאסרב? בכל זאת, חשוב לאכול את כל אבות המזון. לשמחתי המינוט סטייק הוגש יחד עם מחית של פטריות ויין אדום ככה שסגרתי גם את הפינה של הירקות. המנה הייתה מעולה, עם בשר עסיסי שממש נמס בפה ומאק&צייז שהיה מושחת בדיוק כמו שדימיינתי ואף יותר, ויחד עם המיצים של הבשר היה אפילו עוד יותר חלומי.
שני אנשים רגילים, גם כאלו שבאו מאוד רעבים, כבר לחלוטין היו פורשים בשלב הזה, אבל אנחנו? אנחנו בור ללא תחתית ואם כבר שבוע בורגון, שלא ננסה את הביף בורגיניון?! אז הזמנו גם ביף בורגיניון שהיה מושלם, עם קוביות בשר שבושלו ארוכות יחד עם קוביות מדויקות של ירקות שורש שספגו את היין והיה פשוט חלומי. רק היה צריך קצת גשם בחוץ ולחלוטין הייתי יכולה לדמיין שאני יושבת באיזה ביסטרו בפריז. הבשר הוגש ליד פטוציני טרי שלטעמנו היה קצת מיותר ואנמי אבל כנראה שזה פשוט כי הוא החוויר לעומת הבשר.
בשלב הזה כבר בקושי נשמתי אבל למזלי יש לי קיבה נפרדת שמוקדשת לקינוחים אז הזמנו עוגת פקאן עם מייפל ומלח ים אטלנטי שהוגשה לצד קצפת. בשילוב של המתוק מלוח התאהבתי עוד בברצלונה כשאני ונוף אכלנו מוס שוקולד עם שמן זית, מלח ים אטלנטי וטוסטונים. ידעתי שגם במקרה הזה אני לא אתבאס מהשילוב הלכאורה פחות טריוויאלי הזה וצדקתי – השילוב של הפקאן והמייפל המתוקים יחד עם מלח היה חגיגה של טעמים בפה. היה ויכוח האם זו מנה מתוקה או מלוחה וכמובן שאני ניצחתי עם קביעתי החד משמעית שזו מנה מתוקה עם מליחות קלה. אם אתם פחות מסתדרים עם השילוב הזה יש גם מוס שוקולד, עוגת גבינה וטארט לימון.
השירות, בשונה מהפוסט הקודם על צפון אברקסס, היה מעולה, קשוב ואכפתי. אני לא יודעת אם זה בגלל שהמומחה הוא סוג של סלב מקומי או שזה ככה תמיד אבל יש לי הרגשה שזה מקום שהוקם עם המון אהבה, לאוכל וליין, והשירות בהתאם בלי כל קשר לסלב.
לסיכום:
שירות: מעולה.
אווירה: חמימה ונעימה.
גלוטן Free: סלטים, בשרים וגם המון דגים ופירות ים.
לשיפור: למעט הפלפל בטיירין שזה עניין של טעם אישי לא הייתי נוגעת בשום דבר.
עד כאן להיום, בתאבון!
אהבתם? יופי! תרגישו חופשי להשאיר תגובות.
שימו לב שכדי לא לפספס פוסטים נוספים שלי כדאי ללחוץ על כפתור ה'עקבו אחרי' בצד ימין למעלה ולהכניס כתובת מייל כך שתקבלו ישירות כל פוסט חדש שאעלה.
ברוט, נחלת בנימין 36, תל אביב.
שעות פתיחה: ראשון - שבת: 19:00-01:00.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה