יום חמישי, 6 באוגוסט 2015

סיצליה!

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובפייסבוק.


אז כבכל שנה, הגיע הקיץ ואיתו הטיול המשפחתי. סיצליה שבאיטליה נבחרה כיעד.
עוד לפני הנסיעה לסיצליה בילינו כל המשפחה באיטליה פעמיים - פעם בצפון ופעם בדרום ובשתי הפעמיים לא פסחנו על רומא - אחת האהבות הגדולות שלנו, עם האוכל המדהים והשופינג האינסופי.
במהלך הטיול הנוכחי הסתבר לנו שממש לא שבענו מאיטליה ויש לנו עוד המון לגלות ואין לי ספק שעוד נמשיך לפקוד אותה.

סיצליה היא אי, והמטבח שלה הוא לא המטבח האיטלקי "הרגיל" והקלאסי שאנו מכירים אלא מזכיר הרבה יותר את המטבח הים תיכוני. הוא מאופיין בפסטות מאוד ספציפיות והמון דגים ופירות ים וכמובן - שמן זית.
אנחנו משפחה אכלנית, מאוד אכלנית, ועם יד על הלב - אני באמת לא זוכרת מתי אכלתי בטיול הזו מתוך תחושת רעב ולא מתוך תחושת "בא לי לנסות", "יואו זה נראה טוב" וכד', מזל שאחותי זרמה איתי על הכל.

חשוב לציין שחם בסיצליה! מממממממש חם! קחו את החום של אילת ותשלבו אותו עם הלחות של תל-אביב, ככה זה הרגיש. הבעיה הגדולה היא שכמעט ואין להם מזגנים - גם לא בחנויות, גם לא במסעדות, וגם לא כשמוגשת לך מנת פסטה מהבילה שגורמת לך להזיע.
אז מעבר לנופים המדהימים שסיצליה מספקת, ולמרות החום הכבד, היא סיפקה לנו לא מעט חוויות קולינריות.
אז למקרה שאתם מתכננים נסיעה הנה כמה "MUST" שאתם חייבים לנסות:

במסגרת חיפושינו אחר ארוחת צהריים בסירקוזה, נתקלנו בדוכן ארנצ'יני, מאכל טיפוסי של סיצליה - מעין כדור אורז ממולא במבחר מילויים אשר מצופה בפירורי לחם ובשמן עמוק, שעשה חשק להזמין את הכל.
ואכן לקחנו כמעט הכל - במילוי תרד, במילוי 4 גבינות, במילוי עגבניות חצילים ומוצרלה, במילוי ראגו וגבינה, במילוי גבינה ופטריות ופשוט לא יכולנו להפסיק לאכול. בנוסף אכלנו משהו שנקרא Scacce שהוא מעין בצק ממולא במילויים שונים, אנחנו לקחנו במילוי ריקוטה ותרד וליקקנו את האצבעות. כמובן שמרוב שהיה לנו טעים חזרנו לאכול שם בשנית.
מחירים: זולים מאוד, בין 2 ל2.5 יורו לכדור ובנוסף ניתן לשבת בבר/מסעדה שליד.
כתובת: Punto/q - Via Amalfitania 25, Siracusa.

אראנצ'יני במילוי רטטוי ירקות

Scacce במילוי ריקוטה ותרד


מיד לאחר מכן תרנו אחר קנולי לקינוח. קנולי הוא מאפה איטלקי שהומצא בסיצליה, המזכיר את הקנלוני שכולנו מכירים (צינורות פסטה ממולאים) אך הוא ממולא בקרם ריקוטה/ קרם וניל/ קרם שוקולד. הגענו לקפה מרצי'נטה אשר נמצא בהמשך הרחוב ואכלנו קנולי מעולה שמולא במקום בקרם ריקוטה עשיר.
מחירים: באופן כללי כמעט ולא נתקלנו במקום שקנולי עלה מעל 2-2.5 יורו וכך גם פה.
כתובת: Cafe Marciante - ‪Via Saverio Landonlina 7/9, Siracusa‬.

קנולי במילוי קרם ריקוטה
עוד במסעותינו הקודמים ברחבי איטליה נתקלנו ב"סיאסטה" - מנוחת הצהריים של האיטלקיים אך בסיצליה ה-כ-ל סגור בשעות הצהריים לרבות הסופרים. אני לא יודעת אם זה בגלל החום הכבד או בשל העובדה שאך ורק בתי הקפה פתוחים בשעות הצהריים אך ארוחת הצהריים הטיפוסית שלהם היא בריוש ממולא בגלידה - מושחת כמו שזה נשמע.
בנוטו (NOTO) אכלנו בריוש שכזה בבית קפה מפורסם ופשוט אין מילים לתאר את התענוג שהוא הסב לנו. גלידת השמנת העשירה, גם היא בטעם ריקוטה, נמסה לתוך הבצק הנימוח והעשיר בחמאה של הבריוש וכל ביס הרגיש יותר מושחת וטעים מהשני. כמובן שאנחנו אכלנו אותו בתור נשנוש ולא בתור ארוחת צהריים אבל אולי זה מסביר למה הסיציליאנים כל-כך רזים. אם הגעתם לנוטו, אתם חייבים לנסות.
מחירים: בריוש עולה כ-3-3.5 יורו.
כתובת: Costanzo - Via S. Spaventa 7/9, Noto.

ארוחת צהריים טיפוסית

יום למחרת עשינו טיולים חופים ובמקרה עלינו לטירה אשר נמצאת על ראש ההר וממנה נשקף נוף מרהיב הצופה על טאורמינה. מעבר לנוף עוצר הנשימה ומזג האוויר הנעים בשל הגובה הרב, אכלנו ארוחת צהריים מעולה. לקחנו גבינת בוראטה - שהיא מעין מעטפת של גבינת מוצרלה הממולאת בשמנת וכשחותכים אותה הכל מתערבב ויוצר טעם שאין שני לו. היא הוגשה יחד עם עגבניות ובזיליקום וכמובן שהוספנו לה המון שמן זית. בנוסף לקחנו מנת "פסטה אלא-נורמה", מנה סיציליאנית טיפוסית המורכבת מפסטה ברוטב עגניות וחצילים ומעליה מגורדת גבינת ריקוטה. גבינת הריקוטה שלהם שונה מגבינת הריקוטה שאנחנו רגילים בארץ והיא קשה ומלוחה יותר, משהו בין גבינה בולגרית לקשקבל. בנוסף לקחנו פיצה מרגריטה, הפיצה האיטלקית הקלאסית עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום שהייתה ליווי נחמד לארוחה אבל לא משהו שנפלתי ממנו.
האווירה במקום הייתה נעימה, ולמרות שלא היה מזגן נהננו מבריזה נעימה. הבעלים היה זחוח ופחות התחברנו אליו אבל זה לא מנע מאיתנו להנות מהארוחה.
מחירים: למרות המיקום התירותי המחירים היו די נמוכים, בסביבות ה8 יורו למנת פסטה, 7 יורו לבוראטה.
כתובת: Turrisi - Piaza Duomo 32, Castelmola.

בוראטה

הנוף המדהים שנשקף מההר

כשירדנו מההר הגענו לטאורמינה עצמה שם אכלנו קנולי אצל רוברטו. חנות קטנטנה בה איש זקן ונחמד מכין קנולי ומבחר מרציפנים במגוון צורות וצבעים. החנות מוכרת מאוד ברחבי העיר ואין אדם ששאלנו שלא ידע להפנות אותנו אל החנות והקנולי.
מחירים: 2 יורו לקנולי.
כתובת: Via Calapitrulli, Taormina.


בערב הגענו למסעדה איטלקית אשר קראתי המלצות עליה בארץ. המסעדה ללא מזגן וערב קודם לכן הגענו אליה וויתרנו מפאת החום אך החלטנו שחבל לפספס. אכלנו ברוסקטה - מנה ראשונה קלאסית של לחם קלוי ועליו עגבניות חתוכות מתובלות בשום, מלח פלפל ושמן זית וכן מנת קפונטה שהיא תבשיל ירקות סיציליאני עם חצילים, עגבניות, פלפל פפרוני - מעין גמבה מוארכת, צלפים, בצל וזיתים שהייתה פשוט מעולה. שמתי את עיניי על מנת "חצילים פרמזנה" אשר הוגשה כמעין לזניית חצילים אך לצערי היא נגמרה. לעיקריות לקחנו פסטה עם פסטו, צימוקים וריקוטה אשר הייתה מעולה וכן פסטה אלא-נורמה. לקינוח לקחנו טירמיסו שהיה מאכזב.
מחירים: ברוסקטה 4 יורו, פסטה 7-10 יורו, קפונטה 8 יורו.
כתובת:  A putia - Via Roma 8, Siracusa.

פסטה אלא נורמה
מכיוו שהטירמיסו היה מאכזב החלטנו שמגיע לנו עוד קינוח ואכלנו גרניטה, ברד באיטלקית, אשר מוגשת במבחר רחב של טעמים ביניהם קפה, ריקוטה, פיסטוק, שקדים, לימון ועוד ועוד. ראינו תנועה של מכוניות סביב חנות גלידה והסתבר לנו שלא טעינו כשבחרנו בה, אני בחרתי לאכול גרניטה של קפה וריקוטה, ואילו הורי בחרו להישאר עם גרניטת הקפה הקלאסית ואחותי לקחה גלידה. הכל היה מעולה ולא סתם חזרנו אליה כל ערב.
מחירים: 2 יורו לגרניטה/גביע קטן של גלידה.
כתובת: voglia matta -  Corso Umberto I 34, Siracusa.

ביום האחרון הגענו לכפר מהמם ביופיו שנקרא Palazoo Acreide אשר מפורסם בזכות עוגיות השקדים שלו. הפקידה במלון המליצה לנו על מקום שלצערנו היה סגור לרגל ניקיונות ולמזלנו הבת של הבעלים הנחמדה, אשר דיברה אנגלית מעולה, בשונה מרוב המקומות, נתנה לנו לטעום את העוגיות המעולות שלהם. למרות שמצאנו עוגיות דומות הן לא היו באותו טעם מיוחד שהיה לשלהם.
מחירים: לצערי לא התאפשר לנו לקנות ולכן אני לא יודעת את המחירים המדויקים אבל בחנויות הדומות העוגיות עלו בין 17-23 יורו לקילו.
כתובת: Trattoria Del Gallo - Via Roma 228, Palazzolo.

לסיכום - סיציליה טעימה מאוד, אך לטעמי לא כמו שאר האזורים באיטליה. הרוב הגדול של המקומיים לא יודע אנגלית אך הם מאוד נכונים לעזור ולהסביר ולא אחת אף הלכו והביאו לנו מרכיבים מהמטבח על מנת שנבין מהם.

בתאבון :)

2 תגובות: