מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובפייסבוק.
אני וניצן, שתי דיילות לשעבר, הכרנו במסגרת השתתפותנו במשפט המבוים של האוניברסיטה. רצה הגורל, או יותר נכון רצה המרצה, וצוותנו שתינו להיות בצד של המערערות, כנראה שהוא ראה את הפוטנציאל החבוי בשילוב של שתינו ומי אנחנו שנתנגד? וכך, במשך קרוב לחודשיים של עבודה קשה ומאומצת (שהובילה לניצחון שלנו למקרה שתהיתם) ביקרנו בכל מסעדה/דוכן/בר וכד' שנפתח ואכלנו כמו נהג משאית ממוצע, כי אוכל ישמח לבב אנוש.
שבוע שעבר אני וניצן נפגשנו ופתאום קלטנו שהבחורה שדגמה איתי כמעט כל מקום אפשרי כלל לא מופיעה בבלוג. הבנו שזו בעיה קשה שיש לפתור וניסינו להזמין מקום לזו ביזו. אופטימיות שכמותנו, המקום שקבוצת הנוקס עומדת בראשו וכעת הצטרף אליהם דיוויד פרנקל הוא אחד הברים היותר חמים בעיר כרגע ולא היה מקום. הסתפקנו בקוקטיילים בספייס האוס והזמנו מקום לשבוע הבא - תהיו חכמים - תזמינו מקומות כמה ימים מראש ואל תחכו לרגע האחרון, בעיקר בסופ"שים.
הזו ביזו, שאני מניחה שיצא לכם לבקר בו מתישהו בשנתיים האחרונות מאז הוא נפתח, שינה כיוון ויחד עם השף דיוויד פרנקל, אחד השפים הצעירים המבטיחים בארצנו, שעומד בראש המטבח של מסעדת פרונטו ושזכה בין היתר בפרס שף השנה, הפך לבר מסעדה.
הגענו ב21:00 והתיישבנו על הבר, המקום עדיין היה די ריק והתמלא לאט לאט. עיינו בתפריט הקוקטיילים והחלטנו להזמין Hudson - קוקטייל על בסיס בקרדי יחד עם ליקר צ'ילי, בזיליקום, סירופ אבטיח, ג'ינג'ר וחמוציות (47 ש"ח) וקוקטייל Madison - גם הוא על בסיס בקרדי יחד עם מידורי, רכז תפוחים, ג'ינג'ר, נענע, קינמון ותפוח מקורמל (49 ש"ח). פחות אהבנו את המדיסון והחלטנו להמשיך את הערב עם ההדסון. תפריט הקוקטיילים רחב וכולל קוקטיילים על בסיס טקילה, ג'ין, ויסקי וכמובן - רום. טווח המחירים גם הוא רגיל ונע בין 47 ל64 ש"ח. אם תשאלו אותי - ההדסון מנצח, אבל אני לא בדיוק דוגמא לחובבת קוקטיילים.
אני תמיד אומרת שאנשים הולכים לאכול בחוץ לא רק בשביל האוכל, כי אוכל טוב, ויעידו על זה חברותיי שאכלו אצלי, יש גם בבית. אנשים יוצאים החוצה לאכול בשביל החוויה הכוללת, והאוכל הוא חלק ממנה. החלק השני, והלא פחות חשוב הוא השירות. יש הבדל גדול בין לשבת על הבר לבין לשבת על שולחן וכשיושבים על הבר מצפים לשירות יותר אישי, צחוקים עם הברמן וכדומה. כמובן שאנחנו, שתי בחורות מצחיקות שכמותנו, או שלפחות ככה אנחנו רוצות להאמין, ניסינו לצחוק עם הברמן. הוא בתגובה אמר שיש לי יחסי אנוש מעולים ושנראה לו שאני צריכה להיות הברמנית - אם הוא רק היה יודע כמה הוא צדק. לצערנו, בשאר הערב זכינו בעיקר במבט צונן ובאופן כללי הוא לא היה נחמד במיוחד ונתן תחושה שאנחנו תמיד מפריעות לו באמצע. עם זאת, היו שני ברמנים אחרים, ביניהם מנהל הבר, שנתנו שירות ללא דופי והיו אדיבים מאוד. וכולם ללא יוצא מן הכלל הפגינו בקיאות בתפריט.
התחלנו לקבל את האוכל, פתחנו בסלט פנצנלה (38 ש"ח) שכלל עגבניות שרי, בצל סגול, צנוניות, כוסברה, פטרוזיליה ונענע, ברוטב יוגורט ובליווי קרוטונים. הסלט תובל היטב וניכר כי העגבניות היו טריות. השילוב של רוטב היוגורט נתן חמיצות מיוחדת וביס מהכל יחד עם הקרוטונים הפריכים היה ממש כייפי בפה. חשוב לציין שמגוון הירוקים לא צוינו בתפריט וגם לא בעל-פה ואולי שווה לעדכן כי יש המון אנשים שסולדים מכוסברה.
המשכנו עם ירקות גינה בטמפורה (32 ש"ח) שהוגשו עם רוטב דגים. אנחנו ביקשנו רוטב איולי וקיבלנו רוטב איולי מעולה שבהמשך פגשנו גם בהמבורגר. היו שם גזרים, פטריות, ברוקולי, ואספרגוס והטמפורה הייתה עדינה במיוחד ומתפצחת בפה. המנה הוגשה חמה וניכר שהיא טוגנה בשנייה שהזמנו מה שגם כן טרם לפריכות.
אחרי הפסקה קצרה מהאוכל שלוותה בעוד קצת אלכוהול המשכנו עם ההמבורגר (56 ש"ח), עליו שמעתי גם מחברות שביקרו במקום. ההמבורגר הוגש בלחמניית בריוש עסיסית שספגה היטב את כל המיצים של הבשר, יחד עם בצל מקורמל, חסה, גבינה ובייקון - אנחנו ביקשנו בלי. ההמבורגר הוגש M והיה עשוי לכדי שלמות. הצ'יפס, גם הוא היה פשוט מעולה, וניכר שטופל היטב, הוגש יחד עם האיולי שקיבלנו קודם לכן יחד עם הירקות. כמובן ששמנמנות שכמותנו, תוך כדי בליסת הצ'יפס (ותהיה האם אפשר להזמין רק צ'יפס) נזכרנו שעוד לא היינו ברומנו וסימנו את זה כיעד הבא - מבטיחה לעדכן.
התלבטנו אם להזמין אספרגוס (52 ש"ח) או סלט קיסר (38 ש"ח) ונתנו לברמן להחליט. קיבלנו את סלט הקיסר, שגם בו בלטה הטריות של החסה שהייתה מתפצחת בפה, מכוסה בהמוןןןן פרמז'ן יחד עם קרוטונים ורוטב קיסר. בגדול - כל מה שאפשר לצפות מסלט קיסר מעולה.
את הקינוח בחרנו עוד לפני שהתחלנו לאכול - פרנץ' טוסט (32 ש"ח). אז ראשית וידוי - אני וניצן מכורות לפרנץ' טוסט של אייל שני שמוגש עם קרם פרש וריבה, והיינו סקרניות במיוחד להשוות בין השנים. אז לטעמי זה עדיין לא הפרנץ' טוסט של אייל שני, אבל מדובר בשני קינוחים שונים לחלוטין - אצל שני, הפרנץ' טוסט ספוג בחמאה ובקרם פרש שמוגש מעליו. בנוסף הוא משתמש בחלה ככה שהמנה פשוט נמסה בפה. אצל פרנקל, הפרנץ' טוסט יותר "קשוח", הוא לא ספוג בחמאה כמו אצל שני והוא מוגש לצד קרם שקדים וריבת תאנים ככה שהטוסט לא סופג את כל המיצים. לקחתי חתיכה מהטוסט, טיפה קרם, שהוא תכלס גלידה, וחתיכה מריבת התאנים והתמוגגתי.
בראיונות שקראתי של השף פרנקל הוא רשם שהוא מעוניין שהזו ביזו יהיה מקום בו אפשר לאכול ארוחת ערב ואחר-כך להמשיך לאלכוהול וריקודים על השולחנות. ריקודים על השולחנות לא היו, ועל אף המפות הלבנות זה עדיין מרגיש יותר בר מאשר מקום לארוחת ערב, אבל אם אתם מחפשים ערב טעים, עם אלכוהול ואולי אם תהיו ממש אמיצים גם ריקודים על הבר - זה המקום. וטיפ ממני - בנות תביאו עליונית, כי פשוט קפואאאא על הבר!
שבוע שעבר אני וניצן נפגשנו ופתאום קלטנו שהבחורה שדגמה איתי כמעט כל מקום אפשרי כלל לא מופיעה בבלוג. הבנו שזו בעיה קשה שיש לפתור וניסינו להזמין מקום לזו ביזו. אופטימיות שכמותנו, המקום שקבוצת הנוקס עומדת בראשו וכעת הצטרף אליהם דיוויד פרנקל הוא אחד הברים היותר חמים בעיר כרגע ולא היה מקום. הסתפקנו בקוקטיילים בספייס האוס והזמנו מקום לשבוע הבא - תהיו חכמים - תזמינו מקומות כמה ימים מראש ואל תחכו לרגע האחרון, בעיקר בסופ"שים.
הזו ביזו, שאני מניחה שיצא לכם לבקר בו מתישהו בשנתיים האחרונות מאז הוא נפתח, שינה כיוון ויחד עם השף דיוויד פרנקל, אחד השפים הצעירים המבטיחים בארצנו, שעומד בראש המטבח של מסעדת פרונטו ושזכה בין היתר בפרס שף השנה, הפך לבר מסעדה.
הגענו ב21:00 והתיישבנו על הבר, המקום עדיין היה די ריק והתמלא לאט לאט. עיינו בתפריט הקוקטיילים והחלטנו להזמין Hudson - קוקטייל על בסיס בקרדי יחד עם ליקר צ'ילי, בזיליקום, סירופ אבטיח, ג'ינג'ר וחמוציות (47 ש"ח) וקוקטייל Madison - גם הוא על בסיס בקרדי יחד עם מידורי, רכז תפוחים, ג'ינג'ר, נענע, קינמון ותפוח מקורמל (49 ש"ח). פחות אהבנו את המדיסון והחלטנו להמשיך את הערב עם ההדסון. תפריט הקוקטיילים רחב וכולל קוקטיילים על בסיס טקילה, ג'ין, ויסקי וכמובן - רום. טווח המחירים גם הוא רגיל ונע בין 47 ל64 ש"ח. אם תשאלו אותי - ההדסון מנצח, אבל אני לא בדיוק דוגמא לחובבת קוקטיילים.
![]() |
Hudson V. Madison |
אני תמיד אומרת שאנשים הולכים לאכול בחוץ לא רק בשביל האוכל, כי אוכל טוב, ויעידו על זה חברותיי שאכלו אצלי, יש גם בבית. אנשים יוצאים החוצה לאכול בשביל החוויה הכוללת, והאוכל הוא חלק ממנה. החלק השני, והלא פחות חשוב הוא השירות. יש הבדל גדול בין לשבת על הבר לבין לשבת על שולחן וכשיושבים על הבר מצפים לשירות יותר אישי, צחוקים עם הברמן וכדומה. כמובן שאנחנו, שתי בחורות מצחיקות שכמותנו, או שלפחות ככה אנחנו רוצות להאמין, ניסינו לצחוק עם הברמן. הוא בתגובה אמר שיש לי יחסי אנוש מעולים ושנראה לו שאני צריכה להיות הברמנית - אם הוא רק היה יודע כמה הוא צדק. לצערנו, בשאר הערב זכינו בעיקר במבט צונן ובאופן כללי הוא לא היה נחמד במיוחד ונתן תחושה שאנחנו תמיד מפריעות לו באמצע. עם זאת, היו שני ברמנים אחרים, ביניהם מנהל הבר, שנתנו שירות ללא דופי והיו אדיבים מאוד. וכולם ללא יוצא מן הכלל הפגינו בקיאות בתפריט.
התחלנו לקבל את האוכל, פתחנו בסלט פנצנלה (38 ש"ח) שכלל עגבניות שרי, בצל סגול, צנוניות, כוסברה, פטרוזיליה ונענע, ברוטב יוגורט ובליווי קרוטונים. הסלט תובל היטב וניכר כי העגבניות היו טריות. השילוב של רוטב היוגורט נתן חמיצות מיוחדת וביס מהכל יחד עם הקרוטונים הפריכים היה ממש כייפי בפה. חשוב לציין שמגוון הירוקים לא צוינו בתפריט וגם לא בעל-פה ואולי שווה לעדכן כי יש המון אנשים שסולדים מכוסברה.
![]() |
סלט פנצנלה עם המון ירוקים |
המשכנו עם ירקות גינה בטמפורה (32 ש"ח) שהוגשו עם רוטב דגים. אנחנו ביקשנו רוטב איולי וקיבלנו רוטב איולי מעולה שבהמשך פגשנו גם בהמבורגר. היו שם גזרים, פטריות, ברוקולי, ואספרגוס והטמפורה הייתה עדינה במיוחד ומתפצחת בפה. המנה הוגשה חמה וניכר שהיא טוגנה בשנייה שהזמנו מה שגם כן טרם לפריכות.
![]() |
ירקות בטמפורה |
אחרי הפסקה קצרה מהאוכל שלוותה בעוד קצת אלכוהול המשכנו עם ההמבורגר (56 ש"ח), עליו שמעתי גם מחברות שביקרו במקום. ההמבורגר הוגש בלחמניית בריוש עסיסית שספגה היטב את כל המיצים של הבשר, יחד עם בצל מקורמל, חסה, גבינה ובייקון - אנחנו ביקשנו בלי. ההמבורגר הוגש M והיה עשוי לכדי שלמות. הצ'יפס, גם הוא היה פשוט מעולה, וניכר שטופל היטב, הוגש יחד עם האיולי שקיבלנו קודם לכן יחד עם הירקות. כמובן ששמנמנות שכמותנו, תוך כדי בליסת הצ'יפס (ותהיה האם אפשר להזמין רק צ'יפס) נזכרנו שעוד לא היינו ברומנו וסימנו את זה כיעד הבא - מבטיחה לעדכן.
![]() |
המבורגר וצ'יפס - הכי טעים שיש |
התלבטנו אם להזמין אספרגוס (52 ש"ח) או סלט קיסר (38 ש"ח) ונתנו לברמן להחליט. קיבלנו את סלט הקיסר, שגם בו בלטה הטריות של החסה שהייתה מתפצחת בפה, מכוסה בהמוןןןן פרמז'ן יחד עם קרוטונים ורוטב קיסר. בגדול - כל מה שאפשר לצפות מסלט קיסר מעולה.
![]() |
סלט קיסר - קלאסיקה |
את הקינוח בחרנו עוד לפני שהתחלנו לאכול - פרנץ' טוסט (32 ש"ח). אז ראשית וידוי - אני וניצן מכורות לפרנץ' טוסט של אייל שני שמוגש עם קרם פרש וריבה, והיינו סקרניות במיוחד להשוות בין השנים. אז לטעמי זה עדיין לא הפרנץ' טוסט של אייל שני, אבל מדובר בשני קינוחים שונים לחלוטין - אצל שני, הפרנץ' טוסט ספוג בחמאה ובקרם פרש שמוגש מעליו. בנוסף הוא משתמש בחלה ככה שהמנה פשוט נמסה בפה. אצל פרנקל, הפרנץ' טוסט יותר "קשוח", הוא לא ספוג בחמאה כמו אצל שני והוא מוגש לצד קרם שקדים וריבת תאנים ככה שהטוסט לא סופג את כל המיצים. לקחתי חתיכה מהטוסט, טיפה קרם, שהוא תכלס גלידה, וחתיכה מריבת התאנים והתמוגגתי.
![]() |
פרנץ' טוסט עם קרם שקדים וריבת תאנים |
בראיונות שקראתי של השף פרנקל הוא רשם שהוא מעוניין שהזו ביזו יהיה מקום בו אפשר לאכול ארוחת ערב ואחר-כך להמשיך לאלכוהול וריקודים על השולחנות. ריקודים על השולחנות לא היו, ועל אף המפות הלבנות זה עדיין מרגיש יותר בר מאשר מקום לארוחת ערב, אבל אם אתם מחפשים ערב טעים, עם אלכוהול ואולי אם תהיו ממש אמיצים גם ריקודים על הבר - זה המקום. וטיפ ממני - בנות תביאו עליונית, כי פשוט קפואאאא על הבר!
לסיכום:
Must Have: המבורגר.
שירות: דרוש שיפור.
טווח מחירים: ממוצע.
אווירה: בר מעונב.
גלוטן Free: יש מנות של דגים ואני משערת שאפשר לקבל את הסלטים ללא הקרוטונים אבל בגדול הפחמימות די שולטות בתפריט.
גלוטן Free: יש מנות של דגים ואני משערת שאפשר לקבל את הסלטים ללא הקרוטונים אבל בגדול הפחמימות די שולטות בתפריט.
לשיפור: ברמן, תן חיוך ;)
עד כאן להיום, בתאבון!
זו ביזו, בן יהודה 186, תל אביב.
שעות פתיחה: כל יום מ19:00 עד אחרון הלקוחות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה