יום שישי, 30 באוקטובר 2015

מגזינו - החדשה של קפה איטליה

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובפייסבוק.


אני מכורה לקפה איטליה. מה זה מכורה? בחיים לא תשמעו את המשפט "אבל לא בא לי קפה איטליה" יוצא מהפה שלי. בכל מזג אוויר ובכל מצב אני אשמח לארוחה שם, אבל אם קראתם את הפוסט שלי על המקום בוודאי כבר הבנתם את זה. רק מה? בקפה איטליה אין פיצה. עכשיו תתארו לכם מה רבה הייתה שמחתי כשראיתי באינסטגרם של איתי, השף של המקום, טיזרים למקום חדש בו יגישו פיצות. אז עבר קצת זמן ומסעדת מגזינו נפתחה. מסעדה? לא בטוח שככה הייתי קוראת למקום, זה יותר בר עם אוכל טוב. מקום כייפי לבוא לשתות בו בירה/יין, שמוצעים במחירים סופר נוחים (הבקבוק הכי יקר עולה 150 ש"ח), ולנשנש כמה מנות ליד.

אני וניצן הגענו למקום ביום חמישי חורפי בערב, לאחר שלא הצלחנו להזמין מקום. המארחת הבטיחה לי בטלפון שממש נעים להמתין שם ובאמת יש סלון רחב ידיים בו יושבים וממתינים למקום. למזלנו, תוך 2 דק' כבר מצאנו את עצמנו על הבר בלי צורך להמתין ב"סלון". המקום מועצב יפה, עכשווי, עם בר גדול (בו ויטרינת הקינוחים אליה נגיע בהמשך) והמון שולחנות מסביב. יש גם מקום בחוץ, שהיה סגור בחמישי לאור מזג האוויר אבל לדעתי מצריך עוד כמה שינויים קוסמטיים - אבל היי, הם עובדים רק 29 ימים (השף איתי ספר).

אז התיישבנו על הבר והזמנו יין, אני כוס קברנה גמלא (40 ש"ח) וניצן כוס גוורץ - ריזלינג (28 ש"ח). ההשוואה לקפה איטליה מתבקשת, אבל תשכחו מזה כי זה יעשה עוול למקום. המגזינו, כפי שכבר אמרתי, הוא מקום קליל יותר, עם אוכל קליל יותר, מקום לראות ולהיראות מבחינת החבר'ה המבוגרים יותר (ותסמכו עלי שהיה מה לראות ;) ) ומקום כייפי לבילוי עם חברים, אבל פחות מקום לארוחה משפחתית.

אז התחלנו להזמין. התלבטנו בין מנת כרובית (28 ש"ח) לבין ארטישוק מטוגן (36 ש"ח), לבסוף, לאור חיבתי העזה לארטישוק, ובניגוד להמלצותיה של ניצן החלטנו ללכת על הארטישוק. עכשיו שכחו מהארטישוק המטוגן שאתם מכירים בקפה איטליה או במקומות אחרים, פה זה משהו אחר לגמרי, "נשנוש ליד הבירה" כמו שאיתי קרא לו, או "צ'יפס ארטישוק" כמו שניצן תיארה היטב. פרוסות קטנות ודקות של ארטישוק, מצופות קמח ומטוגנות בשמן עמוק, מוגשות יחד עם המון איולי, הטעים הזה מקפה איטליה, ופטרוזיליה קצוצה. זו המנה הכי נמכרת במקום אבל מודה שאני קצת פחות התחברתי, כנראה כי בפה כבר הרגשתי את הטעם של הארטישוק של קפה איטליה.

צ'יפס ארטישוק
המשכנו עם מנה של פאן קון טומט (16 ש"ח), 3 פרוסות של לחם קלוי עם סלסלת עגבניות ובצל סגול שמעליהן הונחו המון עלים של כוסברה. מנה שלקחה אותי ישר לימים שלי ושל נופר בברצלונה, קלילה, וכיפית, לא משהו מיוחד, אבל טעימה, עם תחושת פרשיות שמתקבלת מהעלים של הכוסברה (מי שלא אוהב אל דאגה, אפשר להוציא).

פאן קון טומט
לעיקריות בחרנו ספגטי פסטו וקישוא (40 ש"ח) ופיצה פטריות (50 ש"ח). קיבלנו קודם את הספגטי קישוא שהגיע פושר והוחזר בבקשה למנה חמה. האחראי חזר אלינו והסביר שככה המנה מגיעה, בטמפרטורת החדר, מכיוון שהפסטה החמה מתערבבת עם רוטב הפסטו הקר וככה היא תגיע גם בהמשך. חבל שלא ציינו את זה קודם, אבל היי, הם עובדים רק 29 ימים ;)


ספגטי פסטו וקישוא בטמפרטורת החדר
בחרנו במקום במנת ספגטי פורצ'יני ובייקון (68 ש"ח), ללא הבייקון. לשמחתנו קיבלנו מנה חמה (!) ומנחמת אבל די קטנה בהתחשב שזו המנה הכי יקרה בתפריט. הוספנו לה המון פרמז'ן (שהגיע מגורד מראש), ובלסנו אותה בהנאה. שוב, לא מנה שהפילה אותנו מהכיסא, אבל מנה טעימה שהתאימה בול למזג האוויר החורפי ששרר בחוץ.


ספגטי פורצ'יני בלי בייקון
לבסוף קיבלנו את הפיצה פטריות שהייתה ע-נ-ק-י-ת והצלחנו לסיים רק חצי ממנה. פיצה דקה עם רוטב עגבניות טעים, מוצרלה (מגורדת וחבל) ופטריות פורטבלו. לחלוטין מנה שמתאימה לחלוקה כשבא לכם לנשנש משהו קצת יותר רציני ליד היין.


פיצה פטריות
ואז הגיע הרגע לו חיכינו כל הארוחה, בחירת הקינוח. עוד בטרם התיישבנו, הסתכלנו על ויטרינת הקינוחים, אליה מגיעים כל הסועדים במסעדה כדי לבחור קינוח, ועוגה אחת קרצה לנו במיוחד. הימרנו בינינו שזה כנראה משהו עם ריבת חלב ושוקולד וכשהגיע העת להזמין קינוח ממש התחננו שלא יהרסו לנו את הפנטזיה ושזו באמת תהיה עוגה שווה. ואז שמענו את הפירוט - פאי חמאת בוטנים, עם בסיס של חמאת בוטנים, מעליו בוטנים גרוסים, מעליהם שכבת שוקולד מריר ומעל כל הטוב הזה, שכבה של מסקרפונה וחמאת בוטנים, לחלוטין העוגה שנשמעה הכי שווה! בלסנו אותה בהנאה וניצן הבטיחה לי שהיא תכין לי משהו דומה ליומולדת, או שפשוט תבוא לשם לקנות לי כזו, ועכשיו כשזה רשום קבל עם ובלוג - היא חייבת.


פאי בוטנים שמימי
זו לא הייתה הארוחה הכי טובה שאכלתי בחיי, אבל כמו שכבר הבנתם, זו לחלוטין לא המטרה של המקום. המקום הוא מעין אח קטן וחוצפן של קפה איטליה. אח קטן שמציע ערב קליל, זורם, עם המון אלכוהול, שמוגש במחירים סבירים לחלוטין וזה מבלי שדיברתי על כל הצ'ייסרים שהברמנים תמיד שמחים להציע. אח קטן עם שירות קשוב, נעים, איכפתי, שגם אם לא לגמרי מעודכן בכל הניואנסים הקטנים של המנות, לחלוטין מפצה על זה באווירה שהוא משרה. הבעיה היחידה הייתה שישבנו בקצה הבר, ממש איפה שהיציאה לבחוץ ונגררנו למאבק עיקש עם הדלתות כדי שלא נקפא מקור כל פעם שמישהו יוצא/נכנס. בזמן הקרוב יעשו סגירה לבחוץ ככה שהבעיה תיפתר, אז בקיצור - חפשו אותי על הבר ;)


לסיכום:
Must Have: פאי חמאת בוטנים!!!
שירות: קליל וכייפי, אבל צריך להשתפשף בניואנסים הקטנים.
טווח מחירים: זול - ממוצע.
אווירה: בר טרנדי עכשיו.
גלוטן Free: מוצעים כמה סלטים ומנות ראשונות ללא גלוטן אבל זה פחות המקום בשבילכם.
לשיפור: פסטה בטמפרטורת החדר? אפשר מיקרו?

עד כאן להיום, בתאבון!

אהבתם? יופי! תרגישו חופשי להשאיר תגובות.

שימו לב שכדי לא לפספס פוסטים נוספים שלי כדאי ללחוץ על כפתור ה'עקבו אחרי' בצד ימין למעלה ולהכניס כתובת מייל כך שתקבלו ישירות כל פוסט חדש שאעלה.


מגזינו, מנחם בגין 21, תל אביב.
שעות פתיחה: שבת - שלישי: 18:00-00:00, רביעי - שישי: 18:00-02:00.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה